Lietuvas robežsargi neielaiž valstī no Baltkrievijas braucošu Krievijas motociklistu

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Robežsargi Druskininkos pirmdien nav ielaiduši Lietuvā no Baltkrievijas braucošu Krievijas motociklistu, savu lēmumu pamatojot ar motociklista nespēju norādīt mērķi savam braucienam uz Šengenas zonu un braucienu pamatojošu dokumentu trūkumu.

Lietuvas Valsts robežsardzes dienests otrdien paziņoja, ka šo motociklistu iepriekš valstī nav ielaiduši Polijas robežsargi.

1971.gadā dzimušais Krievijas pilsonis ar motociklu BMW mēģināja iebraukt Lietuvā no Baltkrievijas, šķērsojot Raigardu robežkontroles punktu. Viņam bija vīza, bet, kad robežsargi Druskininkos viņam jautāja par brauciena mērķiem, viņš sniedza pretrunīgas atbildes un nespēja skaidri norādīt, uz kurieni un kādēļ brauc, informēja Lietuvas robežsardzes dienestā.

Pēc visu formalitāšu izpildīšanas Krievijas pilsonis atgriezās Baltkrievijā.

Šis ir trešais Krievijas motociklists, kurš braucis no Baltkrievijas un kuru Lietuvas robežsargi pēdējo dienu laikā nav ielaiduši valstī.

Krievijā aktīva ir prokremliskā motociklistu banda «Nakts vilki». Pagājušajā gadā, atzīmējot Padomju Savienības uzvaras pār nacistisko Vāciju 70.gadskārtu, «Nakts vilki» rīkoja piemiņas braucienu no Maskavas līdz Berlīnei. Šāds brauciens iecerēts arī šogad.

Pērn brauciens tika plānots laikā no 25.aprīļa līdz 9.maijam, šķērsojot Baltkrieviju, Poliju, Slovākiju, Austriju, Čehiju un Vāciju. Baltkrievijā, protestējot pret šo braucienu, tika sagatavota petīcija ar virsrakstu «Nē karam!», Polija šo braucienu nodēvēja par provokāciju un desmit motociklistiem liedza iebraukšanu valstī, savukārt trim Krievijas motociklistiem, kas gan savu saistību ar braucienu noliedza, netika atļauts iebraukt Lietuvā.

Pret braucienu iestājās arī Vācijas drošības dienesti, tomēr Berlīnes tiesa atcēla baikeriem noteikto iebraukšanas aizliegumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu