Ungārijas augstākā tiesa paver ceļu referendumam par ES migrantu kvotām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ungārijas Kūrija (augstākā tiesa) otrdien pieņēma lēmumu, kas paver ceļu valdības iniciēta referenduma rīkošanai par Eiropas Savienības (ES) plānu noteikt dalībvalstīm saistošas kvotas migrantu un bēgļu izmitināšanai.

Šis referendums ir Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna mēģinājums apstiprināt politisku atbalstu viņa jau tā populārajai nostājai pret imigrāciju.

Referenduma jautājums ir: «Vai jūs gribat, lai Eiropas Savienība noteiktu cilvēku, kas nav Ungārijas pilsoņi, obligātu izmitināšanu Ungārijā pat bez parlamenta piekrišanas?»

Orbāns ir paziņojis, ka atbilde «nē» uz šo referenduma jautājumu būs «labvēlīga Ungārijas neatkarībai».

Kūrijas lēmums otrdien tika pieņemts pēc četrām apelācijām, kas bija iesniegtas pret Nacionālās vēlēšanu komitejas februāra lēmumu, ar kuru tika apstiprināts šā referenduma jautājums.

Ir gaidāms, ka referendums tiks sarīkots šogad. Referendums tiks uzskatīts par notikušu, ja tajā piedalīsies vairāk nekā 50% balsstiesīgo iedzīvotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu