Fotostāsts: Japānas hotelis, kur var «apmesties» tikai miroņi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Japānu piemeklējusi neparasta problēma: valstī darbojošās krematorijas kļuvušas tik pārslogotas, ka bieži vien veidojas «sastrēgumi» mirušo apbedīšanai. Proti, tuviniekiem jāgaida, kamēr pienāks mirušā radinieka rinda kādā no krematorijām. Šajā laikā mirušie tiek glabāti neparastās «mirušo viesnīcās» - morgos, kas iekārtoti kā viesnīcas, ar atsevišķu numuriņu katram aizgājējam, vēsta «Reuters».

Viens no šādiem hoteļiem ir «Sousou» Kavasaki pilsētā. Tuvinieki mirušo tur var atstāt par 9000 juaņām dienā, kas atbilst aptuveni 82 ASV dolāriem.

Līdzīgi kā citas šāda tipa iestādes, «Sousou» morgs iekārtots kā groteska viesnīca ar numuriņiem. Mirušie šajā morgā netiek saldēti, tā vietā katra istabiņa aprīkota ar jaudīgiem gaisa kondicionieriem. Taču tas bieži vien nav glābiņš, un maksimālais mirušā uzglabāšanas laiks «Sousou» ir četras dienas.

Japānas sabiedrībai novecojot, mirušo skaits strauji pieaug, un valsts infrastruktūra tam, pēc visa spriežot, vēl nav īsti gatava, un darbu sākusi virkne šādu «mirušo viesnīcu».

Lieki teikt, ka problēma izraisījusi neizpratni Japānas sabiedrībā. «Sousou» viesnīcas - morga kaimiņi Kavasaki pilsētā izteikuši protestu, nevēloties šādu ēku savu māju tuvumā. Tikmēr «Sousou» saimnieks, kurš agrāk nodarbojies ar kāzu organizēšanu, par klientu tūkumu nesūdzas un plāno līdzīgas iestādes atvērt vēl arī citās Japānas pilsētās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu