Aptauja: Puse zviedru atbalsta ubagošanas aizliegšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Puse Zviedrijas iedzīvotāju atbalsta ubagošanas aizliegšanu, liecina jaunāko sabiedriskās domas aptauju rezultāti.

Sabiedriskās domas izpētes kompānijas «Sifo» veiktajā aptaujā, ko pasūtīja laikraksts «Svenska Dagbladet» (SvD), noskaidrots, ka 50% zviedru atbalsta šādu rosinājumu, bet 27% respondentu pret to iebilst.

«Es domāju, ka šie skaitļi atspoguļo frustrāciju ar situāciju,» intervijā SvD norādīja Zviedrijas bērnu, veco cilvēku un dzimumu vienlīdzības ministre Osa Regnere.

Aptaujā arī aplūkotas respondentu izvēlētās partijas un noskaidrots, ka 90% «Zviedrijas demokrātu» atbalstītāju uzskata, ka ubagošana ir jāaizliedz.

Tādam viedoklim piekrita arī 70% labēji centriskās Moderātu partijas atbalstītāju.

Krasi pretēju viedokli pauda «Kreisās partijas» un «zaļo» atbalstītāji, no kuriem tikai 7% līdz 8% uzskatīja, ka ubagošana būtu jāaizliedz.

«Starp partijām reti var novērot tik lielas atšķirības,» SvD pauda «Sifo» aptauju galvenais menedžeris Taivo Sjērens.

No astoņām parlamentā pārstāvētajām partijām tikai nacionālistiskā partija «Zviedrijas demokrāti» atbalsta ubagošanas aizliegšanu, savukārt pie varas esošā sociāldemokrātu un «zaļo» koalīcija ir noraidījusi šādu ideju.

Zviedrijā pēdējo gadu laikā ubagošana ir ievērojami pieaugusi. Sabiedriskā raidorganizācija SVT vēstījusi, ka divkāršojies ubagotāju skaits no Eiropas Savienības dalībvalstīm, sasniedzot 4000. Vairums to nākot no Bulgārijas un Rumānijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu