Norvēģijas helikoptera avāriju izraisīja tehniskas problēmas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Helikoptera avāriju, kurā pagājušajā nedēļā Norvēģijā dzīvību zaudēja 13 cilvēki, izraisīja tehniskas problēmas, otrdien paziņojuši izmeklētāji.

«Balstoties uz faktiem (..) un vizuāliem novērojumiem, mēs zinām, ka tas bija tehnisks negadījums, un nevis cilvēka izdarīta kļūda,» paziņoja Norvēģijas Negadījumu izmeklēšanas valdes pārstāvis Kare Halvošens.

Helikopters avārijas brīdī veda strādniekus no uzņēmumam «Statoil» piederošas naftas urbšanas platformas Ziemeļjūrā uz Bergenu. Lidaparāts avarēja piektdien netālu no Turejas salas un nogrima aptuveni 20 metrus no krasta.

Halvošens sacīja, ka līdz pat avārijas mirklim viss bijis normāli. Viņš norādīja, ka avārijas laikā no helikoptera atdalījusies rotora lāpstiņa, kas atrasta uz nelielās salas.

Helikoptera atlūzu meklēšana turpināsies, kad uzlabosies laikapstākļi, viņš piebilda.

Izmeklēšanas valde pirmdien paziņoja, ka tai izdevies iegūt informāciju no helikoptera melnajām kastēm, kas nedēļas nogalē tika nosūtītas analizēšanai uz Lielbritāniju.

Avārijā gāja bojā 11 Norvēģijas pilsoņi, viens Lielbritānijas pilsonis un viens Itālijas pilsonis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu