ES Tiesa patur spēkā tabakas izstrādājumu direktīvu un mentola cigarešu aizliegumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienības (ES) Tiesa trešdien nolēmusi, ka bloka jaunā tabakas izstrādājumu direktīvu un mentola cigarešu aizliegums ir likumīgs, tādējādi noraidot tabakas ražotāju un Polijas paustos iebildumus. «Jaunā ES tabakas izstrādājumu direktīva ir likumīga,» norādīja tiesa.

Tabakas ražotājs «Philip Morris» kopā ar «British American Tabacco» Londonas Augstākajā tiesā bija iesnieguši prasību, kritizējot prasības attiecībā uz cigarešu paciņu iepakojumiem, kas likvidē ražotāja zīmolus un produkta informāciju par labu lielākiem veselības brīdinājumiem.

Uzņēmums tiesas prasībā norādīja, ka šajā direktīvā iekļautie noteikumi ir nesamērīgi un pārkāpj vienotā tirgus noteikumus.

Tāpat ES Tiesa noraidījusi Polijas iesniegto prasību pret mentola cigarešu aizliegšanu, norādot, ka mentola patīkamā garša padara tabakas produktus pievilcīgākus patērētājiem.

2014.gadā apstiprinātie jaunie noteikumi pieprasa brīdinājumus par smēķēšanas kaitīgumu palielināt līdz 65% gan uz priekšējās, gan aizmugurējās cigarešu paciņu virsmas, kā arī nosaka un ierobežo nikotīna daudzumu e-cigaretēs.

Direktīva arī paredz mentola cigarešu aizliegšanu.

Visās dalībvalstīs aizliegs arī iepakojumus, kuros ir mazāk nekā 20 cigarešu, jo tie parasti ir lētāki un tādējādi vieglāk pieejami bērniem.

Galīgajā direktīvas projektā gan nav iekļauts noteikums par vienkāršām cigarešu paciņām, līdzīgi kā tas 2012.gadā izdarīts Austrālijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu