Pēdējais Trampa republikāņu sāncensis izstājas no priekšvēlēšanu cīņas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Ohaio štata gubernators Džons Keisiks trešdien izstājās no republikāņu priekšvēlēšanu cīņas, atstājot miljardieri Donaldu Trampu kā vienīgo pretendentu izvirzīšanai par Republikāņu partijas kandidātu ASV prezidenta vēlēšanām šogad.

Keisiks paziņoja par izstāšanos no priekšvēlēšanu cīņas preses konferencē Ohaio štata galvaspilsētā Kolumbusā.

Keisiks bija vienīgais Trampa konkurents pēc tam, kad otrdienas vakarā pēc Trampa uzvaras republikāņu priekšvēlēšanās Indiānas štatā par izstāšanos no cīņas par Baltā nama nomināciju paziņoja konservatīvais Teksasas senators Teds Kruss.

Tampam uzvarot Indiānā, stipri pieauga izredzes, ka viņam izdosies izcīnīt nominācijai nepieciešamās 1237 nacionālā konventa delegātu balsis un izvairīties no «atvērtā» konventa. Gan Krusam, gan Keisikam izcīnīt nomināciju pamata balsošanās kārtībā konventā ir matemātiski neiespējami.

69 gadus vecais Tramps trešdien solīja apvienot sašķelto Republikāņu partiju un paziņoja, ka tagad sākas cīņa pret demokrātu priekšvēlēšanu līderi Hilariju Klintoni, kura, visticamāk, tiks izvirzīta par prezidenta vēlēšanu kandidāti no Demokrātu partijas.

«Mēs tagad apvienosim partiju. Mēs sapulcināsim tautu. Domāju, ka sakausim Hilariju Klintoni,» Tramps paziņoja telekanālam «Fox News».

«Es zinu, ka cilvēki pašlaik nav pārliecināti, kāds būs prezidents Tramps. Tomēr viss būs labi. Es nekandidēju uz prezidenta amatu, lai radītu nestabilitāti valstī,» Tramps sacīja intervijā laikrakstam «The New York Times».

Tramps arī sāka apspriest ideju par savu iespējamo vēlēšanu partneri viceprezidenta amatam, telekanālam «ABC News» pavēstot, ka viņš vēlas «personu ar politisku pieredzi», kas papildinātu viņa aso uztveri uzņēmējdarbībā.

Ir ziņots, ka par šādu Trampa partneri varētu kļūt senators Robs Portmens no Ohaio štata vai Dienvidkarolīnas gubernatore Nikija Heilija, kura kā indiešu imigranta meita varētu celt Trampa popularitāti etnisko minoritāšu vidū.

Pats Tramps ir sacījis, ka apsvērtu iespēju par šādu partneri izraudzīties Keisiku, kurš kā kongresmenis bija palīdzējis sabalansēt ASV federālo budžetu.

Telekanāla CNN rīkotā aptaujā 54% respondentu atbalstīja 68 gadus vecās Klintones ievēlēšanu ASV prezidenta amatā, bet 41% atbalstīja Trampu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu