Polijā par spiegošanu Krievijas labā apsūdzēts jurists

LETA/POLSKIE RADIO
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Polijā par spiegošanu Krievijas labā apsūdzēts jurists, kuram ir Polijas un Krievijas pilsonība, vēsta «Radio Zet». Viņam draud līdz desmit gadiem cietumā.

Staņislavs Š., kura pilns vārds atbilstoši Polijas likumiem oficiāli netiek izpausts, strādājis kādā Varšavas advokātu birojā. Viņš ir apsūdzēts par «piedalīšanos ārvalstu izlūkdienestu aktivitātēs pret Polijas Republiku», atsaucoties uz prokuratūras paziņojumu, vēsta «Radio Zet».

Apgabaltiesa juristu jau apcietināja uz trim mēnešiem 2014.gada oktobrī. Tajā pašā dienā militārā apgabaltiesa Varšavā arestēja pulkvežleitnantu, kurš strādāja Aizsardzības ministrijā.

Abi vīrieši tiek turēti aizdomās, ka viņi darbojušies Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) - militārā izlūkdienesta - labā, vēsta «Radio Zet».

Atbilstoši Polijas laikraksta «Niezalezna» ziņām aizdomās turētais ir Sergeja Šipovska dēls. Šipovskis ir Krievijas futbolists, kas 1991.gadā pārcēlās dzīvot Polijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu