Kalifornijā aizliedz pārdot cigaretes pirms 21 gada vecuma

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Kalifornijas štata gubernators Džerijs Brauns palielinājis vecumu, no kura šajā štatā var iegādāties cigaretes, no līdzšinējiem 18 gadiem līdz 21 gadam, ziņo raidsabiedrība BBC.

Analoģiski ir palielināts minimālais iegādes vecums arī košļājamai gumijai ar nikotīnu un elektronisko cigarešu šķidrumam.

Štata gubernators arī parakstījis vairākus likumus, kuriem jāierobežo tabakas un elektronisko cigarešu lietošana. Zonas, kur aizliegts smēķēt, Kalifornijā tiks papildinātas ar dažiem darba telpu veidiem, kā arī zonām pie mācību iestādēm. Brauns arī paaugstinājis tabakas produktu tirdzniecības nodevas.

Vienā no šiem likumiem elektronisko cigarešu tirgus regulējuma ziņā ir pielīdzināts tradicionālajam tabakas produktu tirgum.

Galvenais šo izmaiņu mērķis ir atradināt jauniešus no kaitīgā smēķēšanas paraduma. ASV Medicīnas institūta dati liecina, ka 90% smēķētāju sāk nomēģināt tabaku jau pirms 19 gadu vecuma.

Pret cigarešu iegādes vecuma palielināšanu iebilda kara veterānu organizācijas un Republikāņu partija, kuras uzskata, ka jebkuram, kas dien armijā un gatavs mirt par savu valsti, ir jābūt iespējai nopirkt cigaretes.

Par pirmo ASV štatu, kurā minimālais cigarešu iegādes

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu