ASV Pārstāvju palātas spīkers nav gatavs atbalstīt Trampu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Kongresa apakšpalātas Pārstāvju palātas spīkers republikānis Pols Raiens ceturtdien paziņoja, ka vēl nav gatavs atbalstīt miljardieri Donaldu Trampu kā varbūtējo ASV prezidenta vēlēšanu kandidātu no Republikāņu partijas.

«Sakot pilnīgi vaļsirdīgi ... es šobrīd vēl neesmu gatavs to darīt,» Raiens paziņoja telekanālam CNN.

«Es tomēr ceru un gribu [būt tam gatavs]. Bet es domāju, ka ir vajadzīgs, lai mēs apvienotu šo partiju,» sacīja Raeins.

Raiens nācis klajā ar šo paziņojumu laikā, kad pastāv bažas par to, vai konservatīvie apvienosies ap Trampu viņa gaidāmajā vēlēšanu cīņā pret demokrātu kandidāti Hilariju Klintoni.

Raiens bija republikāņu kandidāts viceprezidenta amatam ASV prezidenta vēlēšanās 2012.gadā. Tagad Raiens ieņem otro svarīgāko amatu ASV pēc valsts prezidenta, un viņa publiski izteiktās šaubas par Trampu var ietekmēt miljoniem vēlētāju.

Raiena izteikumi ir pārsteidzoši vēl jo vairāk tāpēc, ka Tramps ir kļuvis par vienīgo pretendentu izvirzīšanai par prezidenta kandidātu no Republikāņu partijas, bet Raiens jūlijā būs līdzpriekšsēdētājs Republikāņu partijas konventā prezidenta kandidāta izvirzīšanai.

«Viņam ir darāms darbs,» sacīja Raiens, atzīmējot, ka lielākā un smagākā šā darba daļa ir uzlabot attiecības pēc brutālās priekšvēlēšanu kampaņas un Trampa aizskarošajiem izteikumiem par citiem tās dalībniekiem, kā arī par musulmaņiem, meksikāņiem, sievietēm, bēgļiem un citām grupām.

«Ir laiks nolikt malā terorizēšanu. Ir laiks nolikt malā noniecināšanu,» teica Raiens.

Tramps atbildēja Raienam jau pēc dažām minūtēm.

«Es neesmu gatavs atbalstīt spīkera Raiena darba kārtību. Varbūt nākotnē mēs varam strādāt kopā un nonākt pie vienošanās par to, kas ir vislabākais amerikāņu tautai,» paziņoja Tramps.

Raiens uzstāja, ka, neraugoties uz viņa bažām par Trampu, nevienam republikānim nevajadzētu atbalstīt Klintoni, ko vairāki ir draudējuši darīt.

«Mums ir vajadzīgs karognesējs, kas spētu apvienot visus – visus konservatīvos un partijas spārnus – un tad doties pie valsts ar pievilcīgu darba kārtību,» sacīja Raiens.

Trampu ir atteikušies atbalstīt arī tādi ievērojami republikāņi kā bijušie ASV prezidenti Džordžs Bušs vecākais un Džordžs Bušs jaunākais.

Senāta republikāņu līderis Mičs Makonels ir publiski atbalstījis Trampa kandidatūru, «lai novērstu to, kas [praktiski] būtu Baraka Obamas trešais [prezidentūras] termiņš».

69 gadus vecais Tramps trešdien paziņoja, ka republikāņiem vajadzētu apvienoties, lai viņu atbalstītu.

«Tagad mēs apvienosim partiju. Mēs savedīsim tautu kopā,» Tramps paziņoja telekanālam «Fox News».

«Viss būs labi. Es nekandidēju uz prezidenta amatu tāpēc, lai radītu nestabilitāti valstī,» Tramps sacīja intervijā laikrakstam «The New York Times».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu