Neapole mēģinās labot pasaules rekordu ar divus kilometrus garu picu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas dienvidu pilsēta Neapole mēģinās labot pasaules rekordu garākās picas kategorijā un ir paziņojusi par plāniem šomēnes izcept divus kilometrus garu picu «Margherita», vēsta interneta ziņu portāls «The Local».

Ja šis mēģinājums izdosies, tad tiks pārspēts pašreizējais rekords, kas pērn tika uzstādīts Milānas starptautiskajā izstādē «Expo» ar 1595 metrus garu picu.

«Tas noteikti ir lepnuma jautājums mūsu pilsētai, kura ir picas dzimtene,» portālam «The Local» paziņoja Alesandro Marinači no Neapoles Picas ciema, kas kopā ar vietējo miltu ražotāju «Caputo» organizē šo rekorda labošanas mēģinājumu.

Itālija nesen vērsās ANO Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijā (UNESCO), lai panāktu tradicionālās neapoliešu picas iekļaušanu Neaizskaramā kultūras mantojuma sarakstā.

Tiek uzskatīts, ka siera un tomātu pica «Margherita» pirmoreiz tika izcepta Neapolē 1889.gadā, kad vietējais šefpavārs Rafaelle Espozito to pagatavoja Itālijas karalienei Margeritai viņas Neapoles apciemojuma laikā.

«Turklāt atšķirībā no Milānas «Expo» picas mūsējā tiks izcepta tradicionālajā neapoliešu stilā,» sacīja Marinači. Viņš piebilda, ka šim nolūkam ir īpaši projektētas piecas motorizētas malkas krāsnis uz riteņiem.

15.maijā simtiem picu cepēju no visas pasaules strādās apmēram 11 stundas, lai Neapolē jūras krastā izceptu 40 centimetrus plato un divus kilometrus garo picu.

Šai picai tiks izlietotas divas tonnas miltu, divas tonnas mocarellas siera, 1500 kilogrami tomātu mērces, 200 litri eļļas un 30 kilogrami svaiga bazilika.

Pērn Itālijā tika laboti divi picas garuma rekordi. Jūnijā Kalabrijas reģiona Rendes pilsētas ielās tika izcepta un apēsta 1229 metrus gara pica, tomēr jau pēc nedēļas šo rekordu pārspēja Milānas «Expo» izceptā 1595 metrus garā pica.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu