Pāvests Francisks saņem Kārļa Lielā balvu par Eiropas vienotības stiprināšanu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Romas pāvests Francisks piektdien saņems prestižo Kārļa Lielā balvu, kas tiek pasniegta par Eiropas vienotības stiprināšanu.

Balvas piešķiršanas komiteja novembrī norādīja, ka pāvests, kurš aktīvi aizstāvējis imigrantu tiesības, ir bijis Eiropas «sirdsapziņas balss».

Laužot tradīciju, balva šoreiz tiks pasniegta Vatikānā, nevis Āhenē Vācijā.

Balvas svinīgo pasniegšanu apmeklēs Vācijas kanclere Angela Merkele un vairāki citi Eiropas Savienības (ES) līderi, kā arī Eiropas Centrālās bankas prezidents Mario Dragi.

Saņemot balvu, Francisks uzstāsies ar runu, kas veltīta viņa vīzijai par Eiropu.

Uzstājoties Eiropas Parlamentā (EP), Francisks 2014.gadā aprakstīja Eiropu kā «vecmāmiņu, kas vairs nav auglīga un enerģiska».

Ceremonijā ar uzrunām uzstāsies arī Āhenes mērs Marcels Filips, Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers, Eiropadomes prezidents Donalds Tusks un Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Martins Šulcs.

Ceremonijas sākums ir paredzēts plkst.13.00 pēc Latvijas laika.

Argentīnā dzimušais Francisks ir otrais pāvests, kuram tiek piešķirta Kārļa Lielā balva. 2004.gadā tā tika piešķirta Jānim Pāvilam II.

Kārļa Lielā balva tiek piešķirta kopš 1950.gada par nopelniem Eiropas vienotības stiprināšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu