Polija līdz 2020.gadam Šengenā liedz iebraukt «Rossija segodņa» reportierim

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Polijas varasiestādes līdz 2020.gadam ir liegušas iebraukšanu Šengenas zonā Kremļa finansētās ziņu aģentūras RT reportierim Leonīdam Sviridovam, vēsta Polijas Radio.

Lēmums paredz liegt iespēju RT ārštata reportierim iebraukt Polijā, kā arī jebkurā citā Šengena zonas valstī, pavēstīja Sviridova advokāts Jaroslavs Helstovskis.

Advokāts norādīja, ka aizliegums pamatots ar kaitējumu «Polijas Republikas interesēm», ko rada Sviridova uzturēšanās valstī.

RT galvenā redaktore Margarita Simonjana paziņojusi, ka Sviridovs plāno tiesāties ar Varšavu.

2014.gada oktobrī Polijas Iekšlietu ministrija pēc Iekšējās drošības pārvaldes (ABW) lūguma atsauca Sviridova žurnālista akreditāciju, bet 2015.gadā tika atsaukta arī viņa uzturēšanās atļauja, un Sviridovs pērn decembrī Poliju atstāja.

ABW direktora parakstītā vēstulē ir uzsvērts, ka Sviridova atrašanās Polijā «rada reālus un nopietnus draudus valsts drošībai».

Viņa lietas materiāli ir slepeni, bet Polijas mediji ir ziņojuši, ka Krievijas žurnālists tiek turēts aizdomās par spiegošanu Maskavas labā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu