Austrijā mošejas celtniecības laukumā noliktas cūku galvas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrijā islāma centra un mošejas celtniecības laukumā noliktas divas cūku galvas un minarets nosmērēts ar asinīm, par ko arestēts kāds 46 gadus vecs austrietis, piektdien paziņojusi policija. Incidents noticis Grācā, Austrijas dienvidos.

Austrijas Iekšlietu ministrija aprīlī paziņoja, ka ekstrēmu un rasistisku incidentu skaits 2015.gadā pieaudzis par 54%. Pieaudzis gan vandalisma un uzbrukumu skaits, gan naida kurināšana pret ārzemniekiem.

Pagājušajā gadā Austrija uzņēma 90 000 patvēruma meklētāju un aptuveni desmit reizes lielāks skaits šķērsoja valsti, dodoties tālāk.

Lielais imigrantu pieplūdums un to pastrādātie seksuālie noziegumi, kas piesaistījuši plašu sabiedrības uzmanību, pamudinājuši valdību ieņemt stingrāku nostāju pret imigrāciju un vairojuši galēji labējās Brīvības partijas (FPOe) popularitāti.

Svētdien notikušo Austrijas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā visvairāk balsu ieguva FPOe kandidāts Norberts Hofers, par kuru balsoja 35% vēlētāju. Bukmeikeri prognozē, ka viņš uzvarēs arī otrajā kārtā 22.maijā.

«Šis uzbrukums ir ne tikai uzbrukums mūsu mošejai, bet tas ir arī uzbrukums visai reliģiskajai kopienai, tās sekotājiem un ticības brīvībai,» sociālajā tīklā «Facebook» paziņoja Grācas Islāma centrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu