Erdoans: Turcija negrozīs pretterorisma likumu ES bezvīzu režīma dēļ

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans piektdien paziņojis, ka Turcija negrozīs savu pretterorisma likumu, lai gan to pieprasījusi Eiropas Savienība (ES) bezvīzu režīma ieviešanai. Erdoans uzsvēra, ka Turcija ies savu ceļu un ES var iet savējo.

Viņš arī aizstāvēja savu iejaukšanos iekšpolitikā pēc paziņojuma, ka premjerministram ir jāatkāpjas.

«Dažus uztrauc mana ciešā sekošana līdzi ar partiju saistītajai attīstībai (..). Kas var būt dabiskāks par to?» jautāja prezidents, kuram būtu jābūt politiski neitrālam.

Erdoans arī paziņoja, ka ierosinātā pāreja uz prezidentālo sistēmu, kas dotu lielāku varu prezidentam, būtu jāizlemj referendumā pēc iespējas ātrāk.

Turcijas premjerministram Ahmetam Davutolu pēdējā laikā izraisījušās domstarpības ar Erdoanu par izmaiņām valsts konstitūcijā, un ceturtdien viņš paziņoja, ka nekandidēs uz pārvēlēšanu partijas priekšsēdētāja amatā un līdz ar to atstās arī valdības vadītāja amatu.

Politiķis uzsvēra, ka notikušais nav bijusi «viņa griba, bet nepieciešamības rezultāts».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu