Francijas premjers uzskata Trampu par sliktu cilvēku

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas premjerministrs Manuels Valss piektdien izteicies, ka topošais ASV republikāņu Baltā nama kandidāts Donalds Tramps ir slikts cilvēks.

Pēc ASV Ohaio štata gubernatora Džona Keisika izstāšanās no republikāņu priekšvēlēšanu cīņas Tramps šonedēļ kļuva par vienīgo pretendentu izvirzīšanai par Republikāņu partijas kandidātu ASV prezidenta vēlēšanām.

Trampa pēdējie panākumi izsaukuši kritikas vilni gan ASV, gan ārvalstīs.

«Paskatieties, kas notiek Savienotajās Valstīs, mums ir lielas problēmas, bet tajā pat laikā...» sacīja Valss, pirms viņu pārtrauca žurnālists, jautājot: «Mazais cilvēks?»

«Jā, jā, jā, jā. Mazais cilvēks,» sacīja Valss intervijā, ko aģentūra AFP redzēja vēl pirms pārraidīšanas piektdienas vakarā.

Jautāts, vai Tramps ir mazais cilvēks, premjers sacīja: «Jā un laikam slikts cilvēks.»

Valss norādīja, ka demokrātiskajām sabiedrībām saskaroties ar globalizāciju un terorismu, pieņemas spēkā populisms, kam kā piemēru minēja Francijas galēji labējo Nacionālo fronti (FN).

Valss iepriekš kritizējis Trampu par naida kurināšanu, paziņojot, ka musulmaņiem vajadzētu aizliegt iebraukt ASV.

Tramps savā priekšvēlēšanu kampaņā neizceļas ar mērenību un toleranci. Viņš atklāti apvainojis gan musulmaņus, gan meksikāņus, gan sievietes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu