Kaira: «EgyptAir» lidmašīna pirms avarēšanas neveica straujus pagriezienus

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Avarējusī lidsabiedrības «EgyptAir» lidmašīna pirms pazušanas nenovirzījās no kursa un neveica nekādus straujus pagriezienus, paziņojušas Ēģiptes varasiestādes. Tas ir pretrunā ar Grieķijas iepriekš apgalvoto, un pagaidām nav skaidrs, kāpēc grieķu un ēģiptiešu versijas par notikušo atšķiras.

Grieķijas aizsardzības ministrs iepriekš apgalvoja, ka lidmašīna pagriezusies 90 grādus pa kreisi, tad veikusi 360 grādu pagriezienu pa labi un tad iegāzusies jūrā.

Tomēr augsta ranga Ēģiptes aviācijas amatpersona tagad skaidro, ka nekādu neparastu kustību nav bijis.

Lidmašīna pirms pazušanas no radara lidojusi savā ierastajā 37 000 pēdu (11 280 metru) augstumā, ziņu aģentūrai «Associated Press» atzina Ēģiptes gaisa satiksmes navigācijas dienesta priekšnieks Ehabs Azmi.

«Šis fakts mazina grieķu argumentus, ka lidmašīna pirms pazušanas pēkšņi zaudējusi augstumu,» viņš sacīja.

Šobrīd nav skaidrs, kāpēc grieķu un ēģiptiešu versijas par notikušo atšķiras.

Grieķijas aizsardzības ministrs Pans Kammens iepriekš apgalvoja, ka «EgyptAir» lidmašīna pirms iegāšanās jūrā veikusi divus asus pagriezienus un zaudējusi augstumu par 25 000 pēdām (7620 metriem).

Azmi piebilda, ka lidmašīnai, kad tā ielidojusi Ēģiptes gaisa telpā, nav bijis nekādu problēmu. Tur tā, «pirms pazuda, nolidojusi vēl teju minūti vai divas».

Grieķijas aviācijas amatpersonas iepriekš klāstīja, ka gaisa satiksmes dispečeri runājuši ar pilotu, kad lidmašīna ielidojusi Grieķijas gaisa telpā, un viss licies normāli.

Viņi mēģinājuši ar pilotu sazināties atkal plkst.2.27 pēc Kairas laika, bet, «neraugoties uz izmisīgajiem kontaktiem, lidaparāts neatbildēja».

Pagājušajā nedēļā izdevums «Aviation Herald» ziņoja, ka trīs minūtes pirms lidmašīnas pazušanas tās tualetē un elektrības sistēmā iedarbojušies dūmu detektori.

«EgyptAir» pasažieru lidmašīna ar 66 cilvēkiem izlidoja no Parīzes 18.maija naktī un pēcāk, jau atrodoties virs Vidusjūras Ēģiptes gaisa telpā, pazuda no radariem. Ēģiptes bruņotie spēki paziņojuši, ka piektdien Vidusjūrā atrastas avarējušās lidmašīnas atlūzas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu