Maiami Universitātē izveidos ASV pirmo ateisma studiju katedru

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/AFP

ASV Floridas štatā esošajā Maiami Universitātē tiks izveidota ASV pirmā ateisma studiju katedra, ziņo laikraksts «New York Times».

Naudu «ateisma, humānisma un sekulārās ētikas studiju» katedras dibināšanai ir piešķīris 83 gadus vecs bijušais uzņēmējs Luijs Apinjani, aprīļa beigās ziedojot Maiami Universitātei šim mērķim 2,2 miljonus ASV dolāru (divus miljonus eiro).

«Es mēģinu izskaust diskrimināciju pret ateistiem. Tātad šis ir solis virzienā uz ateisma leģitimizāciju,» paziņoja Apinjani, kurš dzīvo Floridas štatā.

Apinjani ir ziedojis līdzekļus daudziem humānisma un sekulārisma projektiem, bet šis ir lielākais viņa ziedojums.

Universitāte, kas vēl nav publiski paziņojusi par jauno katedru, iecels komiteju, kas meklēs zinātnieku šīs katedras vadīšanai.

Saskaņā ar pētnieciskā centra «Pew» ziņojumu pēdējos gados ir ievērojami pieaudzis to ASV iedzīvotāju īpatsvars, kuriem nav nekādas reliģiskas piederības. 2007.gadā sevi par ateistiem atzina 16% ASV iedzīvotāju, bet 2014.gadā – jau 23%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu