Krievija aicina uz 72 stundu pamieru Damaskas pievārtē

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Krievija aicina no otrdienas ieviest 72 stundu pamieru netālu no Damaskas esošajā Dāraijā un Austrumgutā.

«Lai stabilizētu situāciju, Krievijas samierināšanas centrs aicina ieviest 72 stundu klusuma režīmu Austrumgutā un Dāraijā,» kas būtu spēkā no otrdienas, paziņoja Krievijas koordinācijas centra Sīrijā vadītājs ģenerālleitnants Sergejs Kuraļenko.

Krievijas Aizsardzības ministrijas izplatītajā paziņojumā viņš atkārtoja aicinājumu mērenajiem nemierniekiem pamest grupējumu «Islāma valsts» un «Al Nusra» kontrolētās teritorijas, uzsverot, ka Maskava turpinās veikt uzbrukumus šo grupu kaujiniekiem.

Atsaucoties uz Krievijas novērotāju un Sīrijas izlūkdienestu informāciju, ģenerālis paziņoja, ka «Al Nusra» džihādisti un nemiernieki no Austrumgutas un Damaskas piepilsētām ir pārbruņojušies un gatavojoties uzbrukumam.

«Šos secinājumus un aprēķinus ir apstiprinājusi nepārtrauktā Sīrijas armijas spēku apšaudīšana Austrumgutā un Damaskas dzīvojamajos rajonos,» norādīja Kuraļenko.

Alepo apkārtnē Sīrijas ziemeļos «Al Nusra» līderi gatavo lielu uzbrukumu ar 6000 kaujinieku dalību, lai bloķētu valdības spēkus šajā pilsētā, viņš piebilda.

Vašingtona pirmdien aicināja Maskavu izdarīt spiedienu uz Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu, lai tas pārtrauktu bombardēt opozīcijas spēkus un mierīgos iedzīvotājus Alepo.

Pagājušajā nedēļā Vīnē notika kārtējā starptautisko sarunu kārta par Sīrijas krīzes risinājumu, tomēr tā beidzās bez rezultātiem.

Sīrijā 27.februārī stājās spēkā pamiers, tomēr tas neattiecas uz grupējumiem, kurus ANO atzinusi par teroristu organizācijām, tādiem kā «Islāma valsts» un «Al Nusra».

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 270 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu