Donbasā krituši septiņi Ukrainas karavīri

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvadītās diennakts laikā pretterorisma operācijas zonā Ukrainas austrumos krituši septiņi Ukrainas armijas karavīri, otrdien paziņoja Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksandrs Turčinovs. Tas ir pats lielākais vienā diennaktī kritušo karavīru skaits aizvadītā gada laikā.

«Tikai aizvadītās diennakts laikā apšaudēs septiņi Ukrainas karavīri zaudējuši dzīvību, bet deviņi ievainoti,» sacīja Turčinovs. Donbasā būtiski pastiprinājusies karavīru pozīciju apšaudīšana, viņš piebilda.

Par Krievijas Federācijas puses sistemātisku gatavošanos militārās darbības aktivizācijai liecina tas, ka līdzās «nošķiršanas līnijai» tiek koncentrēts Minskas līgumos aizliegtais smagais bruņojums, skaidroja Turčinovs.

«Turklāt pēdējā mēneša laikā būtiski aktivizējusies Krievijas bezpilota lidaparātu izmantošana - gan izlūkošanas, gan trieciena,» sacīja Turčinovs, piebilstot, ka lidaparāti tiekot palaisti ne tikai no okupētās Ukrainas teritorijas, bet arī no pašas Krievijas.

Rīta ziņu apkopojumā pretterorisma operācijas štābs jau ziņoja, ka aizvadītās diennakts laikā pieaudzis apšaudes gadījumu skaits.

«Aizvadītās diennakts laikā kaujinieki 47 reizes atklāja uguni pa Ukrainas Bruņoto spēku nocietinātajām pozīcijām visas nošķiršanas līnijas garumā,» teikts ziņojumā. Apšaudes visaktīvākās bijušas diennakts tumšajā laikā.

Prokremlisko teroristu organizācija «Doņeckas tautas republika» savukārt apgalvo, ka Ukrainas armija nedēļas laikā 2000 reižu apšaudījusi piefrontes rajonus.

Kopš pretterorisma operācijas sākuma Donbasā krituši vairāk nekā 10 000 ukraiņu, nesen sacīja Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu