«Islāma valsts» kaujinieku uzbrukumā Sīrijā cietusi Krievijas spēku izmantotā bāze

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BBC ekrānuzņēmums

Teroristu grupējuma «Islāma valsts» kaujinieku uzbrukumā smagi cietusi Sīrijas gaisa spēku bāze, ko izmanto Krievijas spēki, balstoties uz satelīta attēliem, otrdien paziņojusi ASV pētnieciski analītiskā organizācija «Stratfor».

Satelīta attēli liecina, ka uzbrukumā bāzei T-4, kas atrodas Sīrijas vidienē starp Palmīru un Himsu, iznīcināti četri krievu helikopteri «Mi-24» un 20 kravas mašīnas.

Krievija notikušo vēl nav komentējusi, un «Stratfor» iegūtie satelīta attēli neļauj noteikt bojājumu cēloni. Tomēr «Stratfor» analītiķis Sims Taks uzskata, ka tas noteikti nav bijis nejaušs sprādziens.

Viņš sacīja, ka pierādījumi liecina par vairākiem sprādzienu avotiem, un Krievijas spēki acīmredzot saņēmuši smagu triecienu.

«Stratfor» ziņojumā teikts, ka satelīta attēlos redzami artilērijas ietekmes punkti, un uzbrukumā bojāts arī Sīrijas armijas iznīcinātājs «MiG-25».

Londonā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR) par bāzes T-4 apšaudīšanu ziņoja 11.maijā pēc tam, kad «Islāma valsts» kaujinieki uz laiku sagrāba savā kontrolē ceļu starp Palmīru un Himsu.

«Lai gan «Islāma valstij» neizdevās nogriezt ceļu uz ilgu laiku, tai izdevās pārvietot artilēriju tuvāk bāzei, ko tā pēcāk apšaudīja,» teikts «Stratfor» ziņojumā.

SOHR divas dienas vēlāk ziņoja, ka apšaudes rezultātā noticis sprādziens arī degvielas krātuvē un ugunsgrēkā, kas izcēlies, sadeguši trīs helikopteri.

«Islāma valsts» ziņu dienests «Amaq» 15.maijā ziņoja, ka T-4 bāzē ugunsgrēks iznīcinājis četrus kaujas helikopterus un 20 kravas mašīnas, kurās atradās raķetes, bet sīkāku informāciju nesniedza.

Syria conflict: IS 'destroyed helicopters' at Russian base

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu