Erdogans: Turcija bloķēs vienošanos ar ES, ja netiks pie bezvīzu režīma

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Turcijas parlaments noraidīs ar Eiropas Savienību (ES) panākto vienošanos par imigrācijas ierobežošanu, ja Turcijai netiks piešķirts bezvīzu režīms, otrdien paziņojis prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

«Ja sarunas būs auglīgas, labi. Ja nē, tad būs jāsper solis Turcijas parlamentā, un līgums par [imigrantu] atpakaļuzņemšanas vienošanos netiks ratificēts,» paziņoja Erdogans, paužot neizpratni par ES prasību izpildīt konkrētus kritērijus.

ES un Turcijas panāktā vienošanās par imigrācijas ierobežošanu paredz, ka Turcija uzņems atpakaļ nelegālos imigrantus, kas ierodas Grieķijas salās, apmaiņā pret ES pretimnākšanu vairākos jautājumos, tostarp miljardiem eiro lielu palīdzību un bezvīzu režīmu.

Tomēr ES uzstāj, ka Turcijai vispirms jāizpilda visi 72 vienošanās kritēriji, tostarp jāizdara grozījumi pretterorisma likumā un reformas preses brīvības jomā, kas nav izdarīts.

Vācijas kanclere Angela Merkele pirmdien paziņoja, ka ES iecere līdz 1.jūlijam piedāvāt Turcijai bezvīzu režīmu, domājams, būs jāatliek, jo pastāv bažas, ka Ankara nespēs savlaicīgi izpildīt būtiskākos nosacījumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu