Seši Turcijas karavīri iet bojā sprādzienā, kurā tiek vainoti kurdu separātisti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcijas dienvidaustrumos otrdien eksplodēja spridzeklis pie armijas autokolonnas, nogalinot sešus karavīrus un vēl divus ievainojot, paziņoja Turcijas armija, vainojot šajā sprādzienā kurdu separātistu grupējumu «Kurdistānas Strādnieku partija» (PKK).

Bruņuautomašīnai ar karavīriem «trāpīja ceļmalā paslēpta bumba» Vanas provincē, teikts armijas paziņojumā.

Armijas amatpersona apstiprināja ziņu par šo uzbrukumu un piebilda, ka tas noticis brīdī, kad armijas autokolonna devās uz vietu, kur PKK locekļi bija aizdedzinājuši apmēram 10 automašīnas.

Amatpersona paziņoja, ka pēc sprādziena autokolonnai trāpījušas vairākas raķetes.

Armija pavēstīja, ka pēc šā uzbrukuma sākusi gaisa operāciju.

Turcija īsteno ofensīvu pret PKK Turcijas dienvidaustrumos, kur iedzīvotāju vairākums ir kurdi, pēc divu gadu ilga pamiera izjukšanas pērnā gada vasarā.

Šīs ofensīvas laikā simtiem Turcijas drošības spēku pārstāvju ir nogalināti uzbrukumos, bet civilistu nāves gadījumi reti tikuši apstiprināti. Tūkstošiem cilvēku ir glābušies bēgot no kaujām starp Turcijas spēkiem un PKK.

PKK 1984.gadā sāka bruņotu cīņu pret Turciju, pieprasot autonomu teritoriju kurdiem, kas ir Turcijas lielākā minoritāte. Šajā cīņā nogalināti vairāk nekā 40 tūkstoši cilvēku.

Turcija un tās Rietumu sabiedrotie uzskata PKK par teroristu organizāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu