Pāvests lūdz «pārvērst sirdis» «Islāma valsts» džihādistiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/AFP

Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks trešdien, reaģējot uz džihādistu grupējuma «Islāma valsts» Sīrijā sarīkotajiem asiņainajiem teroraktiem, lūdza Dievu «pārvērst sirdis tiem, kas sēj nāvi un iznīcību».

Pēc pirmdienas teroraktiem Sīrijas valdības kontrolētajos apgabalos Vidusjūras piekrastē, kuros dzīvību zaudēja vairāk nekā 150 cilvēku, pāvests iknedēļas audiences gaitā Vatikāna Svētā Pētera laukumā lūdza par «mūžīgo mieru upuriem» un «mierinājumu viņu tuviniekiem».

Septiņos sprādzienos Žeblas un Tartūsas autoostās, slimnīcās un citos civilajos objektos teju visi upuri bija «neapbruņoti mierīgie iedzīvotāji», sacīja pāvests. Bojāgājušo vidū bija astoņi bērni.

Vairāk nekā 300 cilvēku šajos teroraktos tika ievainoti. Atbildību par sprādzieniem uzņēmusies «Islāma valsts».

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 270 000 cilvēku.

Sīrijā 27.februārī stājās spēkā pamiers, tomēr tas neattiecas uz grupējumiem, kurus ANO atzinusi par teroristu organizācijām, tādiem kā «Islāma valsts» un «Al Nusra».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu