Beļģijas arodbiedrības izsludina dzelzceļa darbinieku beztermiņa streiku

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Beļģijas arodbiedrības trešdien aicināja dzelzceļa darbiniekus no trešdienas vakara piedalīties beztermiņa streikā, protestējot pret virsstundu darba kompensācijas samazināšanu.

Aicinājums izteikts dienu pēc tam, kad Briselē izcēlās vardarbība plašā demonstrācijā, kura var ievadīt mēnešiem ilgus plānotus protestus un valsts mēroga streikus pret labēji centriskās valdības taupības politiku.

«[Streika laikā] būs bloķētas valsts galvenās dzelzceļa stacijas, kā arī remonta darbnīcas,» paziņoja sociālistiskās dzelzceļa darbinieku arodbiedrības CGSP vadītājs Mišels Abdisi, kuru citēja ziņu aģentūra «Belga».

Valsts dzelzceļa kompānija SNCB atzina, ka streika laikā «visā dzelzceļa tīklā var notikt satiksmes traucējumi».

«SNCB izsaka nožēlu par šīm darbībām un darīs visu, lai nodrošinātu vilcienu kustību un ierobežotu traucējumus,» paziņoja SNCB savā interneta vietnē.

Abdisi sacīja, ka streiks ir izsludināts, atbildot uz darba devēju plāniem samazināt kompensāciju par virsstundu darbu 36 stundu darba nedēļā 34 tūkstošiem Beļģijas dzelzceļa darbinieku.

Dzelzceļa darbinieki iepriekš bija paziņojuši par plānu streikot 31.maijā, lai protestētu pret premjerministra Šarla Mišela valdības ekonomisko politiku.

Beļģijas policija otrdien Briselē lietoja ūdens lielgabalu sadursmēs ar protestētājiem demonstrācijā pret valdības darba reformu plāniem, un 10 cilvēki tika ievainoti. Demonstrācijā piedalījās apmēram 60 tūkstoši cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu