11 ASV štati transseksuāļu tualešu lietā sūdz tiesā Balto namu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

11 ASV štati trešdien iesūdzējuši tiesā prezidenta Baraka Obamas administrāciju saistībā ar federālajām vadlīnijām, kas paredz, ka skolēni transseksuāļi var pēc savas izvēles izmantot viena vai otra dzimuma tualetes.

13.maija vēstulē skolu apgabalu un universitāšu vadībai Tieslietu un Izglītības ministrijas izklāstījušas vadlīnijas par drošas vides radīšanu studentiem transseksuāļiem.

Nostāju balstot pastāvošajos likumos par dzimumdiskriminācijas aizliegumu, ministrijas pieprasa, lai skolas ļauj jauniešiem izmantot tualetes, kas atbilst viņu dzimtes identitātei, nevis obligāti dzimumam, kas norādīts viņu dzimšanas apliecībās.

Kopīgajā tiesā iesniegtajā prasībā, centienos apturēt Obamas direktīvu, štati apsūdz federālo valdību, ka tā ar «administratīvu rīkojumu» mēģina pārrakstīt likumus.

Štati valdībai pārmet, ka tā «necienīgi izturas pret veselajā saprātā balstīto nostāju, kas aizsargā bērnus un pamattiesības uz privātumu», un mudina tiesnesi pasludināt direktīvu par nelikumīgu.

Teksasa ir galvenais prasības iesniedzējs ASV apgabaltiesā Vičitafolsā, Teksasā. Tai pievienojusies Alabama, Arizona, Džordžija, Luiziāna, Mena, Oklahoma, Tenesī, Jūta, Rietumvirdžīnija un Viskonsina. No 11 štatiem deviņos gubernatori ir republikāņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu