Aptaujas: «Brexit» pretinieku pārsvars pār atbalstītājiem pieaug

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijā palielinājies «Brexit» pretinieku pārsvars pār tā atbalstītājiem, liecina vairākas pēdējā laikā veiktās sabiedriskās domas aptaujas.

Valsts palikšanu Eiropas Savienībā (ES) vēlas 53% vēlētāju, bet izstāšanos no ES - 47%, liecina sešu nesen veikto aptauju vidējie rādīji, trešdien paziņoja pētījumu centrs «What UK Thinks».

Pat vairums konservatīvo un gados vecāko vēlētāju, kas vēl pirms diviem mēnešiem sliecās balsot par izstāšanos, tagad atbalsta Apvienotās Karalistes palikšanu ES, liecina institūta ORB aptaujas dati, kas otrdien publicēti laikrakstā «Daily Telegraph».

«Kampaņa par palikšanu ES turpina nostiprināt savas pozīcijas vēlētāju vidū ar vēl vienu efektīvu aģitācijas nedēļu, kamēr kampaņa par izstāšanos nīkuļo, ņemot vērā, ka tā nav spējusi kliedēt pastāvošās bažas par «Brexit» finansiālajām un ekonomiskajām sekām,» laikrakstā skaidro Lintons Krosbijs - politikas stratēģis, kurš devis lielu ieguldījumu premjerministra Deivida Kamerona 2015.gada parlamenta vēlēšanu uzvarā.

«Nonākot pie jautājuma «kura no pusēm Apvienotajai Karalistei radīs spēcīgāku ekonomiku», kampaņai par palikšanu ES ar 54% ir 21 procentpunkta pārsvars, kas, salīdzinot ar pagājušo nedēļu ir pieaugums par četriem punktiem,» viņš piebilda.

Citi eksperti brīdina no priekšlaicīgas rezultātu pasludināšanas, atgādinot, ka vēl tikai pērn aptaujas nespēja paredzēt konservatīvo uzvaru parlamenta vēlēšanās.

Aptauju datos vēl nav sasniegts «lūzuma punkts», sacīja aptauju eksperts Džons Kērtiss.

Arī oficiālās kampaņas «Britain Stronger In Europe» («Britānija ir spēcīgāka Eiropā») norādīja, ka pret aptauju datiem ir jāizturas piesardzīgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu