Mātes Ķīnas pilsētā publiski baro bērnus ar krūti, prasot telpas šim nolūkam

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mātes Ķīnas dienvidos esošajā Fudzjaņas provinces Sjameņas pilsētā baro savus bērnus ar krūti sabiedriskās vietās, pieprasot publisku zīdīšanas telpu ierīkošanu, vēsta ziņu portāls «Shanghaiist».

Šī akcija tiek rīkota ielās, darbavietās, lielveikalos, autobusa pieturās un citās vietās.

Kritiķiem, kuri iesaka zīdīt bērnu sabiedriskajā tualetē, sievietes atbild ar jautājumu: «Padomājiet, vai jūs gribētu ēst tualetē?»

Ķīnā tiek baroti ar krūti tikai 28% zīdaiņu, un šis īpatsvars ir daudz zemāks nekā citur pasaulē. Tās ir sekas gadu desmitiem īstenotai propagandai, kas atrunāja mātes no bērnu barošanas ar krūti.

Pēdējos gados Ķīnas valdība mēģina mainīt šo tendenci, apsverot zīdaiņu piena maisījuma reklāmu aizliegšanu un aicinot ierīkot īpašas «zīdīšanas vietas» un norādes to atrašanai.

Šiem centieniem gan ir maz rezultātu. Aprīlī Dzjansji provinces Pinsjanas pilsētas sabiedriskajā transportā tika ierīkotas īpašas sēdvietas, kurās mātes var privāti barot bērnu ar krūti, tomēr šāda iespēja ir tikai nedaudzās Ķīnas pilsētās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu