Putins aicina Krievijas ekonomikai atrast jaunus izaugsmes avotus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien brīdināja, ka valstij nāksies atrast jaunus izaugsmes avotus, lai izrautos no ilgstošās ekonomikas krīzes.

Krievijas ekonomika nonākusi izteiktā recesijas periodā, kas skaidrojams ar naftas cenu kritumu pasaules tirgū un rietumvalstu Maskavai noteiktajām sankcijām saistībā ar tās lomu Ukrainas konfliktā.

«Pašreizējā dinamika norāda, ka rezerves un resursi, kas veicināja ekonomiku šā gadsimta sākumā, vairs nedarbojas kā agrāk,» valdības sanāksmē sacīja Putins.

«Ekonomikas izaugsme pati neatgriezīsies. Ja mēs neatradīsim jaunus izaugsmes avotus, mūsu iekšzemes kopprodukta (IKP) attīstība saglabāsies ap nulli un mūsu iespējas sociālajā jomā, valsts aizsardzībā un drošībā, kā arī citās jomās būs būtiski zemākas, nekā mums nepieciešams valsts pilnvērtīgai attīstībai,» norādīja Putins.

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) pagājušajā nedēļā prognozēja, ka Krievijas ekonomika šogad samazināsies par aptuveni 1,5%, pirms piedzīvos mērenu izaugsmi 2017.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu