Francijas atomelektrostacijas pievienosies streikiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atomelektrostaciju (AES) darbinieki Francijā ceturtdien gatavojas rīkot streiku, pievienojoties aizvien pieaugošajiem protestiem pret pretrunīgi vērtētajām darba tirgus reformām, kas jau būtiski traucējuši degvielas piegādes valstī.

Vien divas nedēļas pirms Francijā paredzētā Eiropas futbola čempionāta valsti paralizējuši vairāki transporta nozares streiki un degvielas piegāžu traucējumi, radot spiedienu uz valdību.

Arodbiedrības aicinājušas ceturtdien vairākās Francijas pilsētās rīkot jaunas demonstrācijas, turpinot sociālo nemieru sēriju, kas aizsākās pirms aptuveni trīs mēnešiem un bieži vien izvēršas vardarbīgas.

Francijas premjerministrs Manuels Valss norādījis, ka darba tirgus reformas atceltas netiks, taču tās varētu tikt pakļautas izmaiņām vai uzlabojumiem.

Tikmēr arodbiedrība CGT, kas organizē šīs protesta akcijas, vēsta, ka tikai trīs no Francijas 19 AES balsojumā nav atbalstījušas streika rīkošanu. Arodbiedrība gan uzsver, ka šie streiki nenozīmēs tūlītējus traucējumus elektroenerģijas piegādē.

Protesti notiek pret Francijas valdības ieceri atvieglot uzņēmumiem darbinieku atlaišanu.

Valdība apgalvo, ka ar šīm reformām grib atbrīvot darba tirgu un samazināt bezdarbu, sevišķi jauniešu vidū, bet kreisā spārna kritiķi uzskata to par kārtējo piemēru prezidenta Fransuā Olanda valdības nosliecei pieņemt labēji orientētus lēmumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu