Junkers mudina eiroskeptiķi Džonsonu atsvaidzināt Briselē zināšanas par ES

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Vienam no redzamākajiem «Brexit» kampaņas atbalstītājiem Londonas eksmēram Borisam Džonsonam derētu apmeklēt Briseli, lai atsvaidzinātu savas zināšanas par to, kā darbojas Eiropas Savienība (ES), ceturtdien ierosināja Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers.

«Boriss Džonsons daļu savas dzīves pavadījis Briselē. Viņam pienācis laiks atgriezties Briselē, lai pārliecinātos, vai viss, ko viņš stāsta britu tautai, atbilst realitātei,» žurnālistiem G7 samita gaitā Japānā sacīja EK prezidents.

«Man šķiet, ka tā nav, tāpēc viņš Briselē ir mīļi gaidīts kurā katrā laikā,» piebilda Junkers.

Intervijā, kas 15.maijā publicēta laikrakstā «The Sunday Telegraph», Džonsons sacīja, ka pēdējos divus tūkstošus gadu Eiropas vēsturē vairākkārt bijuši mēģinājumi apvienot kontinentu ar vienotu vadību.

«Napoleons, Hitlers, dažādi cilvēki ir to izmēģinājuši, tas beidzies traģiski. ES ir mēģinājums to izdarīt citādākām metodēm,» skaidroja Džonsons.

Referendums par turpmāko dalību ES Lielbritānijā notiks 23.jūnijā.

Tuvojoties balsošanas dienai, Lielbritānijā palielinājies «Brexit» pretinieku pārsvars pār tā atbalstītājiem, liecina vairākas pēdējā laikā veiktās sabiedriskās domas aptaujas.

Valsts palikšanu ES vēlas 53% vēlētāju, bet izstāšanos - 47%, liecina sešu nesen veikto aptauju vidējie dati, trešdien paziņoja pētījumu centrs «What UK Thinks».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu