Fotostāsts: apķērīgi uzņēmēji ķērušies pie Trampa un Klintones masku biznesa

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Veikli uzņēmēji Ķīnā izmanto katru iespēju nopelnīt un ķērušies pie ASV prezidenta amata kandidātu Hilarijas Klintones un Donalda Trampa gumijas masku ražošanas, raksta «Reuters».

Rūpnīcas darbinieki pie tam ir pārliecināti, ka Donalds Tramps popularitātē krietni apsteidz savu ticamāko konkurenti uz Amerikas prezidenta krēslu - viņa sejas atveids saražots krietni lielākā daudzumā nekā Klintones.

Patlaban saražots kopumā gandrīz miljons abu politiķu masku. «Mēs lēšam, ka 2016. gadā Trampa maskas tiks izpārdotas pilnībā,» optimistiski noskaņots ir rūpnīcas menedžeris Džekijs Čens.

Vienas šādas maskas vērtība svārstās ap 4-5 ASV dolāriem.

Grūti spriest, ko par savas sejas atveidošanu Ķīnas rūpnīcā domā pats Donalds Tramps, taču kopumā viņa publiskie izteikumi par uzņēmējiem Ķīnā nav bijuši tie labākie. Tramps iepriekš paziņojis, ka Ķīna, pasaules otrā lielākā ekonomika, pret ASV sākusi ekonomisko karu un apzināti izmantojot šaubīgus uzņēmējdarbības paņēmienus, lai «nozagtu darbavietas» godīgajiem amerikāņiem.

Ķīna atturējusies uz šiem prezidenta amata kandidāta izteikumiem atbildēt, tomēr Ķīnas finanšu ministrs kādā intervijā Trampu raksturojis kā «neracionāla tipa» cilvēku.

Tikmēr pašā masku fabrikā par ASV politikas kaislībām nojausma ir maza. Piemēram, kāds no strādniekiem - masku izgatavotājiem pat īsti nevarēja atbildēt, kā masku viņš patlaban taisa. «Tas ir ASV prezidents, vai ne?» viņš teica, neizpratnē raustot plecus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu