Mediji: Ukraina aizliedz Gorbačovam iebraukšanu valstī

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Padomju Savienības pēdējam līderim Mihailam Gorbačovam uz pieciem gadiem aizliegta iebraukšana Ukrainā saistībā ar viņa pausto atbalstu Krievijas īstenotajai Krimas pussalas aneksijai, vēstīja laikraksts «Ukrainskaja pravda», atsaucoties uz anonīmu avotu Ukrainas Drošības dienestā, kurš pieņēmis tādu aizliegumu.

Oficiāla apstiprinājuma tādai informācijai pagaidām nav.

22.maijā laikrakstā «The Sunday Times» publicētā intervijā Gorbačovs paudis atbalstu Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmumam pievienot Krimu Krievijai. Bijušais PSRS prezidents teica, ka Putina vietā rīkotos tieši tāpat.

«Es vienmēr atbalstu brīvu tautas gribu, bet Krimā lielākā daļa iedzīvotāju vēlējās atkalapvienošanos ar Krieviju,» Gorbačova teikto citēja laikraksts «Kommersant».

Pēc tādiem izteikumiem Ukrainas parlamenta deputāts Antons Geraščenko no frakcijas «Tautas fronte» paziņoja par nodomu vērsties Eiropas Savienības pārstāvniecībā Kijevā, lai aicinātu aizliegt Gorbačovam iebraukt blokā, kā arī mudināja Gorbačovu iekļaut Ukrainas «melnajos sarakstos».

Ziņu aģentūra «RIA Novosti» iepriekš vēstīja, ka Gorbačovs, komentējot iespējamu aizliegumu iebraukt Ukrainā, sacīja: «Mani visas šīs ķildas nemaz neuztrauc.» «Labi, es uz turieni neesmu braucis un nebraukšu,» teicis 85 gadus vecais bijušais padomju līderis.

Arī Geraščenko pieļāva, ka Gorbačovu aizliegums iebraukt Ukrainā varētu neuztraukt, tomēr viņš uzsvēra, ka Ukrainai ir «jāparāda sava pozīcija».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu