Londonas jaunais mērs sāk kampaņu pret «Brexit»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Londonas jaunais mērs Sadiks Hans ceturtdien sācis kampaņu par valsts palikšanu Eiropas Savienībā (ES).

Viņš sacīja, ka «Brexit» pretinieku uzvara referendumā 23.jūnijā sekmēs strādājošo tiesību ievērošanu, uzlabos gaisa kvalitāti un palīdzēs cīnīties pret klimata izmaiņām, paturot Lielbritāniju drošībā.

«Tas, kas jādara tādiem cilvēkiem kā es, kuri kaismīgi tic, ka mums būtu jāpaliek Eiropas Savienībā, ir jānorāda uz palikšanas pozitīvo pusi,» intervijā ziņu aģentūrai AFP norādīja Hans, kurš ir pirmais musulmanis Londonas mēra amatā.

Viņš norādīja, ka Londona un Lielbritānija vienmēr bijušas atvērtas un lūkojušās uz ārpusi.

Hans cer pārliecināt tos londoniešus, kas vēl nav izlēmuši, kā balsos, iestāties par palikšanu ES, un mudina britus doties uz referendumu, nevis to ignorēt.

Viņš vēlas pievērst uzmanību pozitīvajiem aspektiem, nevis šausmu stāstiem, ar kuriem vēlētāji tiek mudināti balsot par izstāšanos vai pret to.

«Līdz šim debatēs abās pusēs lielākoties dominējuši potenciālie riski, vienai pusei sakot, ja mēs aiziesim, pasaulei, kādu mēs to pazīstam, pienāks beigas. Otrai pusei sakot, ja mēs paliksim, tās būs beigas,» norādīja Hans.

«Ja godīgi, nevienai [pusei] nav taisnība. Mēs izdzīvosim ārpus ES, bet rezultātā mūsu kā valsts nozīme samazināsies,» sacīja mērs.

Viņš norādīja, ka pilnībā piekrīt ekonomiskajam aspektam, runājot par palikšanu ES, bet vēlas norādīt uz citu šī argumenta pusi.

«Izvēle, ar kuru saskaramies, nav tikai par naudu jūsu kabatās. Tā ir par to, ko mēs vēlamies - kāda valsts lai Lielbritānija būtu,» sacīja Hans.

«Tas attiecas uz mūsu vērtībām, kā mēs uztveram sevi kā valsti, kā mūsu atvērtā un uz ārpusi vērstā daba neļauj mums izvēlēties ko citu, kā apskaut mūsu Eiropas kaimiņus. (..) Es uzskatu, ka palikšana ir labākā izvēle Lielbritānijas sirdij, kā arī mūsu galvai,» viņš piebilda.

Pētījumu centrs «What UK Thinks», pamatojoties uz sešu nesen veikto aptauju rezultātiem, trešdien paziņoja, ka valsts palikšanu ES vēlas 53% vēlētāju, bet izstāšanos no ES - 47%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu