Venecuēlas opozīcijas izmeklēšana: korupcija 69 miljardu dolāru apmērā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Venecuēlas opozīcijas kontrolētais parlaments sācis izmeklēšanu par 89 iespējamiem korupcijas gadījumiem par kopsummā 69 miljardiem dolāru, kuros iesaistītas esošās un bijušās valdības amatpersonas.

«Ar šo naudu iespējams iepirkt pirmās nepieciešamības preces 900 miljoniem cilvēku,» paziņoja deputāts Fredijs Gevara. «Tā var visu valsti pabarot 30 gadus.»

Gevara vada Nacionālas sapulces kontroles komiteju, kas veic izmeklēšanas par finanšu darījumiem.

Nauda noguldīta kontos ārzemēs, paziņoja Gevara, piebilstot, ka viņa mērķis ir to atrast un «repatriēt».

Izmeklēšanā tiek pētītas vairākas nozares, tostarp pārtikas un veselības aprūpes, kā arī pārkāpumi 2003.gadā ieviestajā valūtas kontrolē.

Nelikumīgu ārvalstu valūtas darījumu rezultātā no Venecuēlas izvesti 60 miljardi dolāru, norādīja Gevara. Izmeklēšana arī pievērsusies valsts naftas kompānijai PDVSA, kas uz ārvalstīm pārskaitījusi vismaz septiņus miljardus dolāru, viņš piebilda.

Prezidents Nikolass Maduro apsūdzības neefektivitātē un korupcijā nodēvējis par opozīcijas manevru viņa valdības gāšanai.

Venecuēla cīnās ar hiperinflāciju, ekonomikas kritumu, plašu noziedzību, korupciju, pārtikas un elektroenerģijas trūkumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu