Savčenko atklājusi, ko patiesi mīl un uz ko būtu gatava tautas dēļ

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No Krievijas gūsta atbrīvotā ukraiņu lidotāja Nadija Savčenko paziņojusi, ka ir gatava kļūt par Ukrainas prezidenti, vēsta «Lenta.ru».

Par to viņa paziņojusi piektdien, 27.maijā, preses konferencē Kijevā.

«Ukraiņi, jums vajag, lai es kļūstu par prezidenti? Labi, es būšu prezidente. Es vienkārši vēl īsti neticu, ka pie mums cilvēki iemācījušies balsot ne par griķiem,» sacījusi Savčenko.

Viņa piebildusi, ka pati būt par valsts galvu tā īsti nevēloties. «Man patīk lidot, bet, ja vajag (kļūt par prezidenti), es to darīšu, iešu šo ceļu un būšu gatava strādāt ar atdevi,» teikusi Savčenko.

Savčenko pēc ieslodzījumā Krievijā pavadītajiem teju diviem gadiem trešdien atgriezās Ukrainā. Ukraiņu pilote un Augstākās radas deputāte ar Ukrainas prezidenta lidmašīnu tika nogādāta Kijevā.

Ukrainā Savčenko kļuvusi par simbolu cīņai pret Krievijas agresiju Donbasā un aizmuguriski ievēlēta parlamentā.

Savčenko atbrīvošana un apmaiņa pret Ukrainā sagūstītajiem Krievijas karavīriem ir «Normandijas formāta» valstu līderu 23.maija telefonsarunā panāktās vienošanās rezultāts, trešdien pavēstīja Elizejas pils.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu