Krievijas vēstnieks pārmet dāņiem naidīgumu pret krieviem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas vēstnieks Dānijā Mihails Vaņins intervijā laikrakstam «Politiken» piektdien pārmetis dāņiem naidīgumu pret krieviem.

Vēstnieks ar šādiem izteikumiem nācis klajā laikā, kad atklātībā nonākuši Dānijas plāni nosūtīt 150 karavīrus uz Baltijas reģionu, iesaistoties NATO plānos stiprināt alianses klātbūtni Austrumeiropā.

NATO gatavojas samitā jūlijā Varšavā paziņot, ka alianses austrumos tiks izvietoti aptuveni 6000 karavīru.

«Tā ir provokācija, un, protams, sekos Krievijas atbilde. Neagresīva, bet mēs tā dēļ pastiprināsim savu aizsardzību. Mēs nevaram atbalstīt šo lēmumu. Mums jāizbeidz šis naidīguma periods, bet tas vispirms nāk no dāņu puses, nevis krievu,» paziņoja Vaņins.

Vēstnieks sacīja, ka Dānijai esot pretkrieviskas uzvedības vēsture.

«Dānija vienmēr uzņemas vadību visās pretkrievu kampaņās. Kad Krievijai tiek piemērotas sankcijas, Dānija ir viena no pirmajām. Ja runa ir par karavīru nosūtīšanu uz Krievijas robežām, Dānija ir priekšā,» viņš piebilda.

Vaņins, kurš ir Krievijas vēstnieks Dānijā kopš 2012.gada, vairākkārt veltījis dāņiem izmeklētus vārdus.

2015.gada martā viņš laikrakstā «Jyllands-Posten» brīdināja, ka Dānija, pievienojoties NATO pretraķešu aizsardzības sistēmai, ir padarījusi sevi par mērķi potenciālajam kodoluzbrukumam.

Savukārt 2014.gada decembrī viņš apvainoja Dānijas kaimiņvalsti Zviedriju, sakot, ka zviedru paustās bažas par zemūdeni to ūdeņos un krievu iznīcinātāju bīstamu pietuvošanos pasažieru lidmašīnai esot rezultāts pārāk biežai marihuānas smēķēšanai.

Dānijas ārlietu ministrs atteicās komentēt Vaņina jaunākos izteikumus, bet iepriekš sacījis, ka vēlas no jauna atvērt dialogu ar krieviem, ņemot vērā spriedzi, kas pēdējos gados valdījusi abu valstu starpā.

Izlūkdienesti Dānijā, Zviedrijā un Norvēģijā atzinuši Krievijas agresiju par vienu no lielākajām nacionālās drošības problēmām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu