Pēc «Islāma valsts» ofensīvas Turcijas pierobežā iesprostoti 100 000 cilvēku

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pēc teroristu grupējuma «Islāma valsts» kaujinieku ofensīvas Alepo provincē pie Sīrijas robežas ar Turciju iesprostoti vismaz 100 000 cilvēku, paziņojušas cilvēktiesību grupas un aktīvisti. «Islāma valsts» veikusi ofensīvu, vienlaikus saskaroties ar pretestību tālāk uz austrumiem Rakas provincē.

Islāmisti nogrieza galveno ceļu, kas saista divas pilsētas Aazāzu un Mari, kā rezultātā vienā no pilsētām aplenkti aptuveni 15 000 cilvēku, no Turcijas pierobežas ziņoja kāds žurnālists.

Kaujinieku uzbrukums draud arī desmitiem tūkstošu sīriešu, kas mitinās neformālās bēgļu nometnēs gar robežu, ko Turcija jau vairākus mēnešus patur slēgtu.

«Mēs esam ārkārtīgi noraizējušies (..) par aptuveni 100 000 cilvēku, kas iesprostoti starp Turcijas robežu un aktīvajām frontes līnijām,» norādīja starptautiskās organizācijas «Ārsti bez robežām» (MSF) reģionālais pārstāvis Pablo Marko, piebilstot, ka cilvēkiem vairs nav, kurp bēgt.

MSF ziņoja, ka evakuē pacientus un darbiniekus no slimnīcas tuvu frontes līnijai.

Cilvēktiesību aizstāvju organizācijas «Human Rights Watch» (HRW) pārstāvis Gerijs Simpsons sacīja, ka pierobežā iesprostoto cilvēku skaits varētu būt arī lielāks - līdz 165 000.

Aazāza un Mari nonāca opozīcijas spēku kontrolē 2012.gadā un bijušas nozīmīgi pieturas punkti nemiernieku apgādes maršrutā no Turcijas.

«Islāma valsts» jau mēnešiem ilgi mēģinājusi pietuvoties abām pilsētām.

Grupējums piektdien paziņoja, ka sācis «pārsteiguma uzbrukumu» un ieņēmis vairākus ciematus netālu no Aazāzas.

Sīrijas valdība tikmēr piektdien bombardēja nemiernieku kontrolētos rajonus Alepo provincē, nogalinot vismaz 15 cilvēkus, ziņoja aģentūra AFP.

Vēl 15 cilvēki nogalināti gaisa uzlidojumos citviet Sīrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu