Varšavā pēdējās 30 ielas atvadīsies no nosaukumiem, kas saistīti ar komunistu marionešu režīmu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Polijas galvaspilsētā paredzēts nomainīt 30 ielu nosaukumus, atsakoties no līdzšinējiem, ar komunismu saistītajiem, to vietā ielām piešķirot antinacistiskās un antikomunistiskās pretestības kustības varoņu, aktieru un rakstnieku vārdus.

Saskaņā ar likumu, kuru 19.maijā parakstīja prezidents Jaroslavs Duda, visā Polijā pašvaldībām gada laikā jāpārdēvē visas būves, ceļi, ielas, tilti un citi publiskās telpas objekti, kuri joprojām nes ar noziedzīgo komunistisko marionešu režīmu saistītus vārdus.

Varšavā saskaņā ar šo likumu jāmaina 30 ielu nosaukumi, un, kā pastāstīja municipālās padomes priekšsēdētāja vietniece Olga Johanna, kas pārstāv valdošo konservatīvo partiju «Likums un taisnīgums» (PiS), šīs ielas iegūs «Armia Krajowa» (burtiski - «Tēvzemes armija») cīnītāju, aktieru un rakstnieku vārdus.

Visā Polijā 1300 ielas joprojām nosauktas ar komunistisko režīmu saistītos vārdos, tostarp 11 ielas nes padomju okupācijas armijas vārdu, bet vairāk nekā 90 ielu nosaukumi saistīti ar dažādiem datumiem, kas bijuši svarīgi kādreizējam komunistiskajam kolaboracionistu režīmam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu