Sīrijas ziemeļos «Islāma valsts» iebrūk nemiernieku pilsētā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sīvas cīņas sestdien notikušas līdz šim nemiernieku kontrolētajā Māri pilsētā, Sīrijas ziemeļos, Turcijas pierobežā, starp bruņotās opozīcijas un džihādistu grupējuma «Islāma valsts» kaujiniekiem, pavēstīja Londonā bāzēta sīriešu aktīvistu organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR).

«Māri pilsētas teritorijā aizvadītajā naktī notika nopietnas sadursmes starp «Islāma valsts» karotājiem un nemierniekiem,» paziņoja SOHR.

Džihādisti jau piektdien īstenoja negaidītu uzbrukumu Alepo provincē, ieņemot galveno ceļu, kas savieno Māri ar 20 kilometrus attālo Aazāzu.

Pēkšņais uzbrukums noticis laikā, kad ASV atbalstītā kurdu un arābu spēku alianse izvērsusi ofensīvu «Islāma valsts» «de facto» galvaspilsētas Rakas apkaimē, tālāk uz austrumiem.

Uzbrukums Māri pamatā īstenots no austrumiem un ziemeļiem, tajā izmantoti tanki, detonēti divi mīnēti auto, apliecināja Aazāzas žurnālists un aktīvists Maamuns Hateebs.

Uzbrukuma rezultātā aplenkumā nonākuši aptuveni 15 000 Māri iedzīvotāju, viņš piebilda.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 280 000 cilvēku.

Sīrijā 27.februārī stājās spēkā pamiers, tomēr tas neattiecas uz grupējumiem, kurus ANO atzinusi par teroristu organizācijām, tādiem kā «Islāma valsts» un «Al Nusra».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu