«Antifašists» Vācijas kreiso ekstrēmistu līderei sejā iegrūž torti

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāda sevi par «antifašistiem» dēvējoša grupējuma aktīvists sestdien Vācijas kreiso ekstrēmistu partijas «Die Linke» («Kreisie») sarīkojumā Magdeburgā tās līderei Bundestāga deputātei Zārai Vāgenknehtei iegrūdis sejā torti.

Jaunietis pamanījās nokļūt līdz pasākuma pirmajai rindai, kur sēdēja Vāgenknehte, un iegrūda viņai sejā brūnu krēma torti, šādi protestējot pret viņas nostāju bēgļu jautājumā.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmies grupējums, kas sevi dēvē par «antifašistu iniciatīvu «Tortes cilvēku ienaidniekiem»».

Aktīvisti sarīkojumā Magdeburgā izmētāja skrejlapas, kurās Vāgenknehte pielīdzināta labējās pretimigrācijas partijas «Alternatīva Vācija» (AfD) Eiropas Parlamenta deputātei Beatriksei fon Štorhai.

Vāgenknehte izpelnījusies kritiķu pārmetumus ar saviem ierosinājumiem, ka bēgļu skaitam Vācijā vajadzētu noteikt robežas.

Pret diviem akcijas dalībniekiem - vīrieti un sievieti -, kas sarīkojumā iekļuvuši, uzdoties par preses pārstāvjiem, izvirzītas apsūdzības, apliecināja «Die Linke» pārstāve sakariem ar presi.

«Tas nav kreisi, tas nav antifašistiski, tas ir antisociāli, tas ir naža dūriens mugurā, tas ir muļķīgi,» sašutis skaidroja «Die Linke» biedrs Dītmars Barčs, kurš pēc uzbrukuma pavadīja Vāgenknehti no zāles.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu