Erdogans nosoda ASV atbalstu Sīrijas kurdu kaujiniekiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans sestdien nosodījis ASV atbalstu Sīrijas kurdu kaujiniekiem, kas Sīrijā karo ar džihādistu grupējumu «Islāma valsts».

Tautas aizsardzības vienības (YPG) - Sīrijas kurdu lielākā politiskā spēka Demokrātiskās savienības partijas (PYD) militārais spārns - kopā ar vairāk nekā 200 ASV specoperāciju karavīriem un arābu sabiedrotajiem izvērsušas operāciju «Islāma valsts» «de facto» galvaspilsētas Rakas reģionā, šādi pastiprinot spiedienu pret ekstrēmistu grupējumu.

«Atbalsts, ko ASV sniedz PYD un YPG... es to nosodu,» uzrunā Dijarbakirā sacīja Erdoans.

Šonedēļ medijos bija nonākušas fotogrāfijas, kurās ASV karavīri Sīrijas ziemeļos redzami formas tērpos ar YPG uzšuvēm. Uz fotogrāfiju parādīšanos Ankara reaģēja ar sašutumu.

«Tas ir nepieņemami, ka ASV karavīri valkā teroristu organizācijas emblēmu,» sacīja Turcijas ārlietu ministrs Mevlits Čavušolu

Kaut arī YPG ir galvenais ASV sabiedrotais Sīrijas kaujas laukos cīņā pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts», Ankara Sīrijas kurdu bruņotos spēkus uzskata par teroristu grupējumu.

Pēc Ankaras dusmu izvirduma Pentagons licis ASV karavīriem YPG uzšuves noņemt, tomēr nekādus citus soļus nav spēris.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 280 000 cilvēku.

Sīrijā 27.februārī stājās spēkā pamiers, tomēr tas neattiecas uz grupējumiem, kurus ANO atzinusi par teroristu organizācijām, tādiem kā «Islāma valsts» un «Al Nusra».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu