«Islāma valsts» terorists uzspridzinās kafejnīcas viesu vidū; vismaz septiņi mirušie

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Irākas pilsētā Mokdadijā uz ziemeļaustrumiem no Bagdādes svētdien starp kafejnīcas apmeklētājiem uzspridzinājās terorists pašnāvnieks, nogalinot vismaz septiņus cilvēkus, un atbildību par teroraktu uzņēmās džihādistu grupējums «Islāma valsts», paziņoja policija.

«Tā bija vieta, kur sapulcējās jaunieši .. ir septiņi nogalinātie un 22 ievainotie,» sacīja policijas pulkvedis. Šādu nogalināto un ievainoto skaitu apstiprināja arī vietējās slimnīcas amatpersona.

«Abu Ifans al Moslavi, lai Allāhs viņu pieņem, spēja .. uzspridzināt savu spridzekļu jostu,» sociālajos medijos paziņoja «Islāma valsts», piebilstot, ka šajā sprādzienā ir 30 nogalināto un ievainoto.

Iekšlietu ministrija informēja, ka sprādziens noticis tirgus rajonā. Tas notika par spīti tam, ka terorista fotogrāfija bija izlīmēta kontrolpunktos visā pilsētā pēc tam, kad terorista māte par viņu bija ziņojusi drošības iestādēm.

Mokdadija atrodas reliģiski un etniski daudzveidīgajā Dijalas provincē, kuru Irākas valdība 2015.gada janvārī pasludināja par atbrīvotu no «Islāma valsts», tomēr arī pēc tam šajā provincē ir sarīkoti sprādzieni ar cilvēku upuriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu