Sieviete Austrālijas pludmalē nespēj izglābt draudzeni no krokodila zobiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pludmalē Austrālijas ziemeļos krokodils svētdienas vakarā aizvilka sievieti, kuras draudzene neveiksmīgi mēģināja viņu izglābt no krokodila zobiem, pirmdien paziņoja policija.

Abas draudzenes atradās seklā ūdenī Torntonas pludmalē Deintrī nacionālā parka teritorijā Kvīnslendas štatā, kad krokodils uzbruka 46 gadus vecajai sievietei, pastāstīja policists Rasels Pārkers.

«Viņas 47 gadus vecā draudzene mēģināja viņu saķert un aizvilkt drošībā, bet nespēja to izdarīt,» Pārkers paziņoja raidsabiedrībai «Australian Broadcasting Corp.».

Glābšanas dienestam ar helikopteru, kas aprīkots ar termālā attēla iekārtu, svētdienas vakarā neizdevās atrast krokodila aizvilkto sievieti, Meklēšana atsākās pirmdien.

Izdzīvojusī sieviete tika aizvesta uz slimnīcu. Sieviete cietusi no šoka un guvusi rokas nobrāzumu, kad krokodils paslīdēja viņai garām, paziņoja Kvīnslendas Ātrās palīdzības dienests.

Abas sievietes nebija vietējās un varēja nezināt, ka šis rajons ir labi pazīstams kā krokodilu dzīves vieta.

Pludmale atrodas netālu no upes, kur tūrisma firmas rīko krokodilu vērošanas pasākumus, un abas sievietes noteikti bija redzējušas daudzas brīdinājuma zīmes par krokodiliem šajā rajonā, paziņoja deputāts Vorens Ensčs, kurš pārstāv šo rajonu Austrālijas parlamentā.

«Nevar pieņemt likumus pret cilvēku muļķību. Ja dodaties peldēties desmitos vakarā, tad jūs apēdīs,»

sacīja deputāts.

Uzbrukums notika netālu no vietas, kur 2009.gadā krokodils aiznesa un nogalināja piecgadīgu zēnu, bet 1985.gadā piecus metrus garš krokodils nogalināja sievieti 43 gadu vecumā.

Lai gan vairums krokodilu atrodami upēs, purvājos un citos aizsargātos ūdeņos, Austrālijas ziemeļos drošas nav arī atklātās pludmales, atzina krokodilu eksperts Greiems Vebs.

Krokodilu skaits tropos Austrālijas ziemeļos ir pieaudzis, kopš 1971.gadā ar federālu likumu tie tika pasludinātu par aizsargājamu sugu, un

tie arvien vairāk apdraud cilvēkus.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu