Par slepkavības izmeklēšanas kavēšanu Īrijā tiesā Latvijas valstspiederīgo

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā nedēļā Īrijas tiesas priekšā stājies Latvijas valstspiederīgais, kurš tiek apsūdzēts par slepkavības izmeklēšanas aizkavēšanu, raksta «Baltic Ireland».

54 gadus vecais Aivars Sondors tiesā apgalvoja, ka slepkava viņu piespiedis palīdzēt upura ķermeņa pārvietošanā un slepkavības vietas uzkopšanā.

Tiesas prāva notiek saistībā ar Lietuvas pilsoņa Audrjus Butkus nogalināšanu Droghedā 2013.gada septembrī, par ko tiesa piesprieda mūža ieslodzījumu Latvijas valstspiederīgajam M.Gaizutim.

Butkus mirstīgās atliekas tika atrastas pludmalē, un izmeklēšanā tika konstatēts, ka viņa nāves iemesls ir traumas, kas iegūtas no «vairākiem sitieniem» ar cirvi pa galvu. Izmeklēšana noskaidroja, ka traģēdijas vakarā M.Gaizutis un Butkus kopā lietojuši alkoholu apsūdzētā dzīvesvietā, bet tur sācies strīds un kautiņš, kura rezultātā lietuvietis zaudēja dzīvību.

M.Gaizutis tiesā apgalvoja, ka nav vainīgs slepkavībā, jo upuri nogalinājis nejauši, aizstāvoties. Tomēr tiesa atzina viņu par vainīgu slepkavībā un piesprieda mūža ieslodzījumu.

Aivars Sondors tiek apsūdzēts trīs epizodēs par to, ka palīdzējis M.Gaizutim, aizkavējot viņa aizturēšanu vai apsūdzēšanu, zinot vai uzskatot, ka viņš ir nogalinājis A.Butkus.

Sondors ir apsūdzēts par upura ķermeņa pārvietošanu no mājas uz pludmali, incidenta vietas sakopšanu mājā, kā arī paklāja, apģērba, nagu sukas, atkritumu maisa, pudeļu un kārbu aizvākšanu.

A.Sondors ir atzinis pret viņu izvirzītās trīs apsūdzības, bet savu vainu tajās noliedz un apgalvo, ka ticis piespiests. Viņa advokāts norādīja, ka tiesai jāizlemj, vai tiešām ir notikusi piespiešana.

Tiesa uzklausīja, ka īsi pirms slepkavības M.Gaizutis draudējis savai partnerei un viņa kopā ar bērniem meklējusi patvērumu kaimiņu mājā.

Kāda lieciniece tiesā apliecināja, ka incidenta laikā dzīvoja ielas pretējā pusē mājai, kurā mitinājās M.Gaizutis. Viņa pastāstīja, ka 9. septembra vakarā vīrieša partnere pieklauvēja pie viņas durvīm un lūdza patvērumu. Jau agrāk viņa kaimiņienei bija uzticējusi, ka partneris ir ļoti agresīvs. Kad atvērusi durvis, sieviete un pieci viņas bērni raudāja un drebēja. Sieviete ar bērniem pavadījuši nakti kaimiņienes viesistabā un prom devušies apmēram piecos no rīta. Sieviete lūgusi viņus aiziet tā, lai to nepamana M.Gaizutis, jo baidījusies no viņa atriebības.

Tiesas prāva Centrālajā krimināltiesā turpināsies šonedēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu