Pusaudži Kazahstānā nozog € 9000 un nopērk mātēm kažokus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Divi pusaudži Kazahstānas pilsētā Pavlodarā nozaguši savai paziņai 11 700 ASV dolāru (9030 eiro) un par šo naudu nopirkuši savām mātēm kažokus un zelta rotaslietas, devuši dāsnas dzeramnaudas kafejnīcās, pirkuši dārgus pulksteņus, īrējuši dzīvokļus un saunas, vēstīja Kazahstānas ziņu portāls nur.kz.

Par 15 un 17 gadus veco pusaudžu izdarīto medijiem pastāstīja Pavlodaras apgabala tiesas preses dienesta vadītāja Žanara Žumatajeva.

Viens no pusaudžiem pērn septembrī iepazinās ar meiteni. Pēc trim mēnešiem, kopā ar draugu apmeklējot šo meiteni, viņš dzirdēja, kā meitenes māte pa telefonu bāra meitu par to, ka viņa ved mājās mazpazīstamus cilvēkus, lai gan dzīvoklī ir liela naudas summa.

Draugi vienojās veikt zādzību. Kamēr meitene ar marķieri apzīmēja viena drauga ķermeni, otrs devās nopirkt šokolādi un izgatavoja dzīvokļa atslēgu dublikātu.

Nākamajā dienā pusaudži nogaidīja, kamēr māte ar meitu atstāja dzīvokli, iegāja tajā un atrada paslēpto naudu.

Zādzības iniciators pastāstīja savai mātei, ka nopelnījis naudu biržā, un nopirka viņai ūdeļādas kažoku, bet sev un savai otrai draudzenei – zelta saderināšanās gredzenus. Viņš arī uzdāvināja 300 ASV dolāru (269 eiro) savai māsai dzimšanas dienā.

Zādzības iniciators vēlāk kopā ar citu draugu noīrēja dzīvokli, samaksājot iepriekš īres maksu par trim mēnešiem. Savai trešajai draudzenei viņš nopirka šinšilu, bet viņas mātei dzimšanas dienā uzdāvināja 1000 dolāru (895 eiro).

Apmēram pusotru mēnesi pusaudzis turpināja bezrūpīgi tērēt naudu, līdz februārī uz īrēto dzīvokli atbrauca policijas darbinieki. Viņš vēlāk pilnībā atzina savu vainu un piekrita atlīdzināt materiālo kaitējumu.

Abi pusaudži tika notiesāti par zādzību sevišķi lielā apmērā. Vienam piesprieda brīvības atņemšanu uz trim gadiem, bet otram – brīvības ierobežošanu uz diviem gadiem.

Vecākajam pusaudzim, kurš tagad sasniedzis pilngadību, un otra pusaudža likumīgam pārstāvim būs jāmaksā cietušajai materiālā kaitējuma kompensācija 3 377 880 tengu (9030 eiro) apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu