Junkers dosies uz Krieviju un tiksies ar Putinu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers jūnijā apmeklēs Krieviju un tiksies ar prezidentu Vladimiru Putinu, pirmdien paziņoja viņa preses pārstāvis.

Junkera vizīte Krievijā būs pirmā kopš Eiropas Savienība (ES) un ASV 2014.gadā noteica sankcijas pret Maskavu par Krimas aneksiju un agresiju Ukrainā.

«Es tiešām varu apstiprināt, ka prezidents Junkers ir ielūgts un plāno piedalīties Sanktpēterburgas Starptautiskajā ekonomikas forumā 16.jūnijā,» paziņoja EK preses sekretārs Margaritis Shins.

Junkers «izmantos iespēju, lai nodotu Krievijas vadībai un plašākai sabiedrībai ES redzējumu par pašreizējām ES-Krievijas attiecībām», norādīja Shins.

Atbildot uz jautājumu, vai Junkeram būs tiešas sarunas ar Putinu, Shins pavēstīja, ka, «kā mēs saprotam, prezidents Putins arī apmeklēs [forumu] un ir acīmredzams, ka diviem līderim būs jātiekas, jo viņi apmeklē to pašu forumu».

Shins atgādināja, ka Junkers pagājušajā nedēļā G7 samitā paudis, ka Krievijai noteikto sankciju atcelšana ir atkarīga no Minskas vienošanās izpildes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu