Jaunzēlandē plāno aizliegt ražotāju simboliku uz cigarešu paciņām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunzēlande otrdien nāca klajā ar noteikumu projektu, kas paredz, ka tabakas kompānijām būs jāaizvāc sava simbolika no cigarešu paciņām un to noformējumā jāietver uzskatāmi brīdinājumi par smēķēšanas kaitīgumu veselībai.

Saskaņā ar šo noteikumu projektu cigaretes būs jāpārdod paciņās ar vienkāršām fona krāsām, un katras paciņas priekšpusē vismaz 75% virsmas aizņems biedējoši attēli par smēķēšanas kaitīgumu.

Šis projekts ir guvis plašu atbalstu parlamentā. Ir gaidāms, ka šogad tiks pieņemts attiecīgs likums, bet pārmaiņas stāsies spēkā nākamā gada sākumā.

Vairāki desmiti valstu un atkarīgo teritoriju pēdējos gados īstenoja šādus pasākumus, sekojot Austrālijas 2012.gadā rādītam piemēram.

Jaunzēlandes premjerministrs Džons Kī ir paziņojis, ka parlaments līdz šim nogaida ar cigarešu paciņu noformējuma noteikumu pieņemšanu, lai novērotu, kā beigsies tabakas kompāniju ierosinātas prāvas Austrālijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu