Tusks nosoda ES politiķu apsēstību ar «tūlītēju un pilnīgu integrāciju» un citas utopijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Eiropadomes prezidents Donalds Tusks pirmdien kritizējis apsēstību ar «tūlītēju un pilnīgu integrāciju», kas raksturo daudzus Eiropas Savienības (ES) politiķus.

Viņš arī aicināja izkopt jaunas taktikas cīņai ar kustībām, kas vērstas pret ES.

Tusks, uzstājoties ar runu Eiropas Tautas partijas (ETP) līderu samitā Luksemburgā, aicināja uz «godīgām un atklātām diskusijām» par ES nākotni.

Eiropas Parlamenta (EP) ETP frakcijā apvienojušies konservatīvie spēki no visas Eiropas. Samitā piedalās arī Vācijas kanclere Angela Merkele un Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers.

Tusks brīdināja, ka ES saskaras ar krīzi, un nosodīja bloka politiķu radītās utopiskās ilūzijas - «utopiju par Eiropu bez nacionālām valstīm, utopiju par Eiropu bez konfliktējošām interesēm un ambīcijām, utopiju par Eiropu, kas uzspiež savas vērtības ārējai pasaulei».

Spēki, kas noskaņoti pret ES, izvirza sevi kā alternatīvu šīm ilūzijām, sacīja Tusks, uzsverot, ka arī ES politiķiem ir jāstājas tām pretī.

«Apsēsti ar ideju par tūlītēju un pilnīgu integrāciju, mēs neievērojām, ka ierindas cilvēki, Eiropas pilsoņi, neizjūt mūsu eiroentuziasmu. Vīlušies lielajās nākotnes vīzijās, viņi pieprasa, lai mēs tiekam galā ar pašreizējo realitāti labāk, nekā esam tikuši līdz šim,» norādīja Tusks.

Viņš arī atzina, ka perfekta Eiropas vienotība un integrācija šobrīd var nebūt labākā atbilde uz kustībām, kas vērstas pret savienību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu