Jauns simbols Eiropas bēgļu krīzei - Vidusjūrā noslīcis mazulis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Humānās palīdzības organizācija «Sea-Watch» publiskojusi traģisku fotogrāfiju, kurā redzamais varētu kļūt par jaunu simbolu bēgļu krīzei Eiropā. Bildē redzams Vidusjūrā noslīcis mazulis, kuru rokās nes glābšanas dienestu darbinieks no Vācijas.

Pēc fotogrāfijas spriežot, bērns ir aptuveni gadu vecs. Tiek ziņots, ka viņa mirstīgās atliekas no jūras izvilktas aizvadītajā piektdienā pēc kādas koka laivas apgāšanās. Svētdien Itālijas ostā glābēji nogādāja 135 tajā pašā katastrofā izdzīvojušos, kā arī 45 cilvēku mirstīgās atliekas.

Vācijas humānās palīdzības organizācija «Sea-Watch» regulāri patrulē jūras teritorijās starp Lībiju un Itāliju. Glābējs, kurš zēnu no ūdens izvilka, sevi dēvē par Martinu un pilnu vārdu atklāt nevēlas. «Viņa ķermenis peldēja ūdenī kā lelle, ar izplestām rociņām. Es viņu paņēmu aiz rokas un vieglo ķermenīti ievilku savās rokās, tā, it kā viņš joprojām būtu dzīvs. Viņa rokas un mazie pirkstiņi bija sastinguši gaisā, un saule spīdēja viņa spožajās, draudzīgajās, tomēr nekustīgajās acīs,» viņš vēlāk rakstīja par piedzīvoto.

Martins stāsta, ka pats ir trīs bērnu tēvs un pēc aroda - mūzikas terapeits. «Tajā brīdī es pie sevis sāku klusi dziedāt, lai sevi mierinātu un kaut kā sirdi plosošo momentu izpaustu emocijās. Vēl sešas stundas iepriekš šis bērns vēl bija dzīvs,» viņš piebilst.

Jāatgādina, ka mediju uzmanības centrā aizvadītajā gadā nonāca Turcijas pludmalē izskalotā Ailana fotogrāfija. Tieši viņš kļuva par seju tiem vairāk nekā astoņiem tūkstošiem cilvēku, kuri noslīkuši Vidusjūrā kopš 2014. gada, cenšoties sasniegt Eiropu.

Par nupat atrasto bērniņu pagaidām daudz informācijas nav. Zināms vien, ka «Sea-Watch» darbinieki viņu nodevuši Itālijas jūras spēkiem. Nav zināms arī bērniņa dzimums, kā arī tas, vai izglābto cilvēku vidū ir bērna radinieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu